Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни тази нощ е изтеглил досието Мобилен

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни тази нощ е изтеглил досието Мобилен
Коментари Харесай

ЕП няма да гласува пакета "Мобилност" в сряда?

„ Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни тази нощ е изтеглил досието „ Мобилен пакет ” от пленарна зала и го е върнал на транспортната комисия. Гласуване по пакет „ Мобилност ” през днешния ден няма да има. Този парламент не би следвало да гледа това тежко и разделило Европа досие ”. Това съобщи за „ Здравей, България ” Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи в сряда сутринта. Около час по-късно обаче българските евродепутати Ангел Джамбазки и Андрей Ковачев оповестиха в ефира на NOVA, че радостната за превозвачите ни ноина към момента не е доказана публично. Това можело да се случи при започване на съвещанието на Екологичен потенциал, когато вероятно ще бъде оповестена от самия Таяни.

Българските превозвачи приготвят взлом на Европейския парламет в Страсбург против пакета " Мобилност ". Планът " Макрон " влезе в дневния ред, откакто два гласа на отсъстващи български евродепутати не доближиха, с цел да може текстовете да се отсрочат след европейските избори.

Българските превозвачи  наеха и самолет, с който ще отпътуват за митинга по-късно през днешния ден. От България потеглят 110 души. От Румъния ще отпътуват 3 самолета, в поддръжка на родните водачи. От сектора обявиха, че стартира икономическа война против бранша.

„ Ние отиваме да окажем поддръжка на нашите евродепутати, които свършиха голяма работа. Те в действителност работиха доста и това даде резултат. Ще отидем да поздравим разсъдъка, който най-накрая проговори в Екологичен потенциал ”, сподели още Арабаджев.

„ В целия развой ние имахме доста текстове и оферти, доста от тях бяха отхвърлени. Аз мисля, че би трябвало да настояваме най-много да се направи оценка на въздействието на всички препоръчани текстове. Наистина е хубаво да има подобен правилник, който да е над националните законодателства, с цел да може да има равни условия за всички превозвачи в цяла Европа ”, разяснява Ангел Траков от Съюза на интернационалните превозвачи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР